BeSafe iZi Up X3 

Även de större barnen är i behov av extra skydd när de åker bil och framför allt i sidokrockar är barn som bara sitter på en vanlig kudde extremt utsatta.

BeSafe iZi Up är utvecklad för en enklare vardag för föräldrar och en enklare komfortablare biltur för barnet och är gjord för att verkligen växa med ditt barn. BeSafe iZi Up är den enda stolen på marknaden där höjden på ryggen kan justeras när barnet sitter i stolen. Den helt stängda bältesstyrningen bidrar ytterligare till högsta möjliga säkerhet eftersom den omöjliggör att bältet glider av barnets skuldra vid en kollision, något som ofta sker vid olyckor med dagens stolar. Genom att dra handtaget på sidan bakåt placeras stolen i liggläge.

Stolen är anatomiskt utformad och ger barnet god rörelsefrihet utan att det påverkar säkerheten. BeSafe iZi Up är extra kraftigt vadderad i både sitt- och ryggdel och ger en avslappnad och lätt tillbakalutad sittställning så att ditt barn skall uppleva bilresan som så komfortabel som möjligt.


Enkel montering med tre-punktsbälte: Bältesguide ser till att bältet placeras korrekt över barnets skuldra. Äldre barn kan själva knäppa fast bältet utan risk för felanvänding.

Barnet kan själv byta mellan två olika sittpositioner.

SIP – Side Impact Protection. Förbättrat skydd för både huvud och nacke vid en eventuell sidokollision

Växer med ditt barn. Enkel höjdjustering på båda sidorna av ryggstödet. Huvudkudde och ryggstöd rör sig individuellt från varandra vilket gör att kollisionsskydden alltid är rätt placerade.


Toppbetyg i tester hos Folksam och ADAC